ADO verrast met een punt tegen AZ: 2-2

25 October 2020, 22:11 uur
Den Haag & Regio
Michiel Kramer.

ADO Den Haag heeft op knappe wijze een punt behaald in de thuiswedstrijd tegen AZ (2-2). De Alkmaarders verspeelden in Den Haag tot twee keer toe een voorsprong. Het is het vijfde gelijkspel voor AZ, dat nog niet heeft gewonnen in de eredivisie dit seizoen.

AZ kwam in de eerste helft op 0-1 via Albert Gudmundsson, maar verspeelde die marge in de tweede helft. Milan van Ewijk schoot raak uit een corner. Door geblunder achterin bij ADO kon Jesper Karlsson AZ op 1-2 brengen. Een opportunistisch spelend ADO kwam via Michiel Kramer nogmaals op gelijke hoogte.

Coach Arne Slot moest opnieuw improviseren na twee nieuwe coronabesmettingen bij AZ. In totaal zijn nu vijftien spelers van AZ besmet of geweest met het coronavirus. In Den Haag waren nog altijd Myron Boadu, Timo Letschert, Jordy Clasie en Ron Vlaar afwezig. Toch kon de coach grotendeels het elftal opstellen dat afgelopen donderdag verraste met een 1-0-zege bij Napoli. Alleen Jonas Svensson ontbrak wegens een schorsing en werd vervangen door de Japanner Yukinari Sugawara.

De bezoekers domineerden de eerste helft en kregen van kansen via Gudmundsson en Calvin Stengs. Een vroege treffer van Stengs werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 33e minuut was het toch raak. Gudmundsson kreeg de bal uit de kluts na een corner voor de voeten en schoot hard raak.

AZ verzuimde echter verder uit te lopen en liet een brutaler ADO na rust terug in de wedstrijd komen. Kopte Peet Beijen nog hard op AZ-doelman Marco Bizot, Van Ewijks inzet uit een corner was wel raak. Door knullig balverlies van Bijen kon Karlsson AZ opnieuw op voorsprong schieten.

In een spannende slotfase ging ADO nog aanvallender spelen en liep AZ naar achteren nadat het kansen op de 1-3 niet had verzilverd. Op een lange voorzet van Van Ewijk tikte invaller Kramer zijn eerste eredivisietreffer in bijna een jaar binnen en bezorgde hij AZ opnieuw een kater.